Agency9 slår GIS/CAD giganter i strömmande 3D på WebGL

Lösning för projektsamverkan och medborgarkommunikation i Smarta Städer

Intergeo Exhibition and Conference in Berlin, Oktober 2014

Agency9, den svenska programvaruleverantören med ledande teknik för online 3D visualisering släppte förra veckan stöd för strömmande WebGL i sin molnbaserade tjänst CityPlanner. Smarta Städer kan nu via webben enklare nå ut till sakägare, projektteam och medborgare med projekt presenterade med interaktiva 3D vyer i stora stadsmodeller.

Unikt i jämförelse med andra WebGL lösningar på marknaden kan CityPlanner hantera stora 3D stadsmodeller och terrängmodeller som underlag för presentation av CAD projektdata och kartdata. De flesta andra lösningarna kan bara visa begränsade CAD modeller eller ett begränsat område av en stadsmodell.

Agency9s tekniska lösning för strömmande data i WebGL är den mest avancerade på marknaden idag med den bästa verklighetskänslan och användarupplevelsen. CityPlanner kombinerar kapacitet att visa stora modeller “big data” med funktioner för avancerade grafiska effekter som ”ambient occlusion”, realtids sol/skuggor och and ”god rays”.

CityPlanner är en webbaserad molntjänst för 3D visualisering av projekt i stadsbyggnad, infrastruktur och energi. CityPlanner är unik i att ge planerare, kommunikatörer och projektledare tillgång till funktionella verktyg att enkelt skapa illustrationer i 3D och dela dem inom team och publicera externt till allmänheten. CityPlanner används av många kommuner i Sverige och utomlands för publicering till webb och visualiseringsbord i utställningslokaler. Möjligheten för WebGL baserad publicering är omedelbart tillgänglig i CityPlanner.

“Vi är stolta att kunna presentera vår WebGL lösning som överglänser alla andra lösningar för strömmande 3D, som vi sett på internationella marknaden inkluderat de stora aktörerna inom GIS/CAD. Smarta Städer kan nu med senaste tekniken enkelt kommunicera stadsbyggnadsprojekt både till webb och visualiseringsbord i samma lösning” säger Håkan Engman VD i Agency9 AB. Se projekt Västlänken publicerat i Göteborgs stad med den nya tekniken http://agency9.com/campaign/cityplanner-webgl/

Agency9 outperforms GISCAD giants in streaming 3D with WebGL wp 2.1

 

CityPlanner är baserad på Agency9 utvecklarplattform 3DMaps för visualisering av stora terräng och stadsmodeller med överlägsen prestanda och renderingskvalitet. Plattformen har stöd för vanliga kartformat och verktyg för skapande av fotorealistiska 3D stadsmodeller som StreetFactory™ från Airbus Defence & Space, Smart3DCapture™ från Acute3D samt lösningar från TerraSolid och Agisoft. Även organisationer som väljer OGC standarden CityGML har med Agency9s teknik en lösning för att publicera data online och möjlighet att skapa kraftfulla tillämpningar.

Test 2   Test 1

 

 

 

 

Trenden inom webbutveckling och webbläsare går snabbt mot HTML5 och plug-in fria lösningar. Med WebGL kommer användaren få en bättre upplevelse genom omedelbar laddning av sidan utan installation av insticksprogram. WebGL möjliggör också snyggare integrationer av webbapplikationer i 3D vyn.

About Agency9

Agency9 är en ledande leverantör av lösningar för 3D-visualisering på visualiseringsbord, webb och mobil av geografisk information och kartor inom infrastruktur, bygg- och publika sektorn. Agency9s produktportfölj inkluderar utvecklarplattformen 3DMaps och den molnbaserade planeringstjänsten CityPlanner som används av många kommuner i Norden och internationellt. Bolaget bildades 2003 och är en etablerad spelare internationellt inom online 3D marknaden. www.agency9.com 

Kontakt: Håkan Engman, VD, Telefon: +46 70 305 7707, Mail: hakan.engman@agency9.com